Pebble Media en Beweb: een verregaande samenwerking

Vanaf 1 januari 2015 starten Pebble Media en Beweb een verregaande commerciële samenwerking. Pebble Media zal de portfolio van beide partijen vermarkten. Op deze manier beantwoorden Beweb en Pebble Media aan de vragen van de digitale markt tot meer consolidatie en professionalisering.

Met dit verruimde aanbod wordt Pebble Media de grootste nationale digitale reclameregie van België. Dit creëert een perfect evenwicht tussen de Noord/Zuid-volumes en maakt dat de regie nationaal marktleider wordt in bereik, beschikbare impressies en premium data. Hiermee is het aanbod een essentiële bouwsteen in elk digitaal plan.

Pebble Media zal blijven inspelen op de vragen uit de markt en zal ook in de toekomst blijven investeren in technologieën om de resultaten van branding en performance campagnes te optimaliseren. Op het vlak van programmatic buying heeft Pebble Media de ambitie een voortrekkersrol te blijven vervullen in de lokale Belgische markt.

Het bestaande team van Pebble Media zal worden versterkt met Pascal Hendrickx die als Client Services Director voornamelijk zal instaan voor de contacten met de publishers. Valerie Heyse legt haar sales focus volledig op de uitbouw van Linkedin. Kristof Vanbellinghen en Stephane Denoiseux versterken respectievelijk het adops en product team.

Beweb sluit hiermee een hoofdstuk af, maar creëert er onmiddellijk een nieuw. De regie wordt data. Dankzij deze aanpak verdwijnt Beweb Regie ten voordele van Beweb Data. Door de stopzetting van de portfolio wordt Beweb operationeel neutraal en biedt het nieuwe diensten voor de markt rond het beheer en de aanmaak van data namens Premium online uitgevers. Raphael Stuyck, alom bekend in de online wereld zal met zijn team instaan voor alle ontwikkelingen.

Zoals iedereen weet staat de digitale markt enorm onder druk. Eén van de redenen hiervoor is het groot aantal partijen en mogelijke digitale oplossingen. Voor de mediamerken volstaat het niet om kwalitatief of kwantitatief bereik aan te bieden, maar sterk verrijkt bereik. Dat is wat Beweb Data voorstelt. Dankzij zijn DMP (Data Management Platform) en zijn ervaring van 20 jaren, zal Beweb vanaf 1 januari een ganse reeks diensten aanbieden aan de premium online pubishers en diens reclameregies. Deze diensten zullen de regies in staat stellen om bereik te verkopen, dat verrijkt wordt via verschillende databronnen. Dit alles met het grootste respect voor de privacy van de surfers.

“Op het moment dat ik in 1995 het bedrijf Beweb had opgericht, had ik helemaal niet verwacht dat het avontuur zo geweldig zou zijn”, legt Bruno Van Boucq, afgevaardigd bestuurder, uit. “We hebben met bijna alle grote Belgische uitgevers samengewerkt: van IPM tot Rossel, via Mediahuis of Persgroep, van RTL naar RTBF, via VTM, van de groep Marie-Claire naar Lagardère, via Elle. Om dan nog te zwijgen over LinkedIn of de BBC. Dankzij hen en voor hen hebben we de rol van leider en innovator op ons kunnen nemen. Vandaag zal de regie-opdracht verzekerd worden door onze best mogelijke partner: Pebble Media. Voor ons begint een nieuw avontuur met Data. Hierbij herinneren we graag aan kleine broer Proxistore, afgescheiden van Beweb in 2013, dat enorme vorderingen maakt in België en vooral op internationaal vlak. Ja, deze aanpak met Pebble Media creëert ruimte voor nieuwe activiteiten, betere resultaten en hogere efficiëntie, zowel voor de adverteerders als voor de uitgevers.”

CEO Koen Van Rhijn voegt toe: “Bij Pebble Media zijn we zeer verheugd met deze structurele samenwerking. Goede campagnes verkopen is altijd onze basis geweest en met dit uitgebreide aanbod wordt dit nog meer mogelijk. De juiste creatie binnen de juiste kwalitatieve context gecombineerd met data bepalen de toekomst van onze online markt. Net hier willen we als “future proof” regie stappen vooruit blijven zetten. De komende weken zullen we onze klanten met veel plezier persoonlijk inlichten over alle nieuwe mogelijkheden en producten. We kijken samen met Beweb uit naar een zeer boeiende samenwerking!”

 

Contact:

Koen Van Rhijn – koen@pebblemedia.be

Bruno Van Boucq – Bruno@beweb.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: