E-commerce wordt steeds belangrijker

Gelezen op De Redactie

 

Webwinkels draaien een omzet van bijna 2 miljard euro per jaar. Dat blijkt uit cijfers van Be-commerce, de vereniging van online-handelaars. De online verkoop blijft ook jaarlijks stijgen. Kleding is het meest populaire product dat via het internet gekocht wordt.

Handel via het internet wordt in België steeds belangrijker. “In 2013 heeft de e-commerce in ons land zijn achterstand ten opzichte van de buurlanden mooi ingehaald”, stelt Be-commerce. “Toch liggen er nog heel wat kansen voor het grijpen om de sector verder uit te bouwen, bijvoorbeeld de verkoop via smartphone en tablet, of door de invloed van sociale media op het aankoopgedrag na te gaan”.

Volgens de vereniging verwachten de online-handelaars een rooskleurige toekomst. “Alle records voor de Belgische e-commerce werden in 2013 gebroken”, klinkt het. “Een omzet die met meer dan 25 procent groeide ten opzichte van 2012, dat is goed voor 1,91 miljard euro. Ook 2014 ziet er veelbelovend uit. De omzet wordt dit jaar geschat op 2 miljard euro”.

“De meest populaire producten die via internet worden aangekocht zijn kleding, decoratiestukken voor in huis en hardware en software”, zegt Caroline Moitier van Be-commerce. “Daarna volgen nog speelgoed en keukenapparaten”.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: