Mobiel internet wint terrein in België

deredactie.be: Mobiel internet wint terrein in België.

 

Mobiel internet is aan een opmars bezig in België. Zo’n 45 procent van de internet- gebruikers heeft de laatste drie maanden mobiel gesurft. Dat blijkt uit de ICT-enquête van de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie van de FOD Economie.

De enquête werd ingevuld door bijna 6.000 landgenoten. Uit de resultaten blijkt dat 45 procent van de Belgische internetgebruikers de laatste drie maanden mobiel gesurft heeft. De opkomst van de smartphone is daar niet vreemd aan: 21 procent gebruikt die om mobiel te surfen. Bij de 16- tot 24-jarigen is dat zelfs 33 procent.

De Belg gebruikt het internet vooral om te communiceren of informatie op te zoeken. 48 procent van de landgenoten maakt ook gebruik van sociaalnetwerksites zoals Facebook of Twitter. Bij de 16- tot 24-jarigen stijgt dat tot 77 procent.

In 2011 had 77 procent van de huishoudens in België internettoegang. Daarmee scoort ons land gemiddeld in Europa, maar wel beduidend minder dan Nederland. Daar heeft 94 procent van de huishoudens toegang tot het internet.

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: